Skip Navigation

Carrières bij Thales

BEKIJK ONZE VACATURES, GEBRUIK SPECIFIEKE ZOEKOPTIES EN VIND DE PERFECTE MATCH.

BEN JE BENIEUWD NAAR VACATURES BUITEN JE EIGEN LAND, KIJK DAN OP DE ALGEMENE THALES-WEBSITE jobs.thalesgroup.com

Menu

Service Support Engineer

Job ID R0099476 Location: Huizen, Noord-Holland, Netherlands
Regular Employee, Full time
Thales people architect solutions at the heart of the defence-security continuum. Interoperable and secure information and telecommunications systems for defence, security, and civil operators, are based upon innovative use of radiocommunications, networks, and cybersecurity. We are ground breaking new digital technologies such as 4G mobile communications, cryptography, cloud computing and big data for use in physical protection systems, and critical information systems.

About us

Actief in de sectoren Aerospace, Defense en Security is Thales Nederland met ongeveer 2.000 medewerkers een topaanbieder van hightechbanen. Productinnovatie en snel inspelen op de nieuwste technologische mogelijkheden zijn onze drijfveren. Spraakmakende voorbeelden daarvan zijn radar-, communicatie- en command & controlsystems voor marineschepen en communicatie-, beveiligings- en betaalsystemen voor het bedrijfsleven. Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met internationaal 80.000 werknemers in 68 landen. Daarmee is Thales een van Europa’s grootste elektronicabedrijven..

We zoeken voor onze vestiging in Huizen een:

Service Support Engineer

Je gaat werken in de Services & Delivery Management afdeling van de Thales vestiging in Huizen en bent een groot deel van je tijd werkzaam op onze remote klantlocatie in Stroe.

Afdeling Services & Delivery Management is o.a. verantwoordelijk voor:

 • Ontwikkelen, uitrollen en managen van innovatieve of gewijzigde Service & Delivery concepten en contracten
 • Uitvoering van remote en on site service contracten
 • Leveren van nazorg op reeds geleverde producten en diensten
 • Onderhouden en managen van de bijbehorende klantcontacten gedurende de operationele uitvoering

Als Service Support Engineer

 • Werk je overdag met collega’s in een team aan problemen en wijzigingen vanaf service request of incident tot en met de uitvoering, nazorg en rapportage
 • Ben je dagelijks de verbindende factor en aanspreekpunt voor de Service Desk medewerkers om gezamenlijk met hun deze dienst optimaal te vervullen.
 • Vervul je de rol als change & incident manager en zorg je binnen die rol voor ondersteuning van offerteaanvragen en bewaak je de facturatie van de geleverde diensten.
 • Ben je onderdeel van een resultaat gericht team om samen met meerdere interne disciplines onze klantbeleving te maximaliseren en te optimaliseren.
 • Ben je verantwoordelijk voor onderhoudsplanning, coördineer je wijzigingen en aanpassingen en monitor je de voortgang en kwaliteit. Hierbij ben je aanspreekpunt voor de gerelateerde service tooling.
 • Werk je zelfstandig, heb je zeer grote mate van zelfsturing en zorg je samen met je directe collega’s voor interessant en leuk werk.

About the job

Als Service Support Manager ondersteun je de service contracten in voornamelijk de beveiligingssector en werk je met de Service Delivery Manager en de Product Owner samen om met hen de benodigde services en bijbehorende processen en tooling in te richten, te borgen en de uitvoering te bewaken. Hierin vervul je een belangrijke service support rol voor service management richting de klant (Service Delivery Manager), service uitvoering (Service Desk, Field Maintenance Engineers, Engineering Support Team) als ook de bijbehorende rapportages.

Alhoewel het klantcontact voornamelijk via de Service Delivery Manager verloopt, zal je op operationeel vlak overleg hebben met klanten en leveranciers (intern en extern). Dit gebeurd overwegend op de klantlocatie Stroe en in onze Thales vestiging in Huizen. Je reguliere standplaats is overwegend op de Stroe locatie, maar kan afhankelijk de werkzaamheden ook af en toe in Huizen zijn.

Hiernaast ben je in samenwerking met en als rechterhand van de Service Delivery Manager verantwoordelijk voor sturende, regelende en ondersteunende activiteiten mbt de Service Desk Engineers. In geval van onvoldoende bezetting in de Service Desk ben je onderdeel van een grotere groep medewerkers (achtervang) om tijdelijk gedurende werktijd een Service Desk dienst in te vullen en incidenteel kan dit (in overleg) ook gevraagd worden buiten werktijd. We vragen dit van alle betrokken en gescreende medewerkers om de groep mensen zo groot mogelijk te maken en daarmee de incidentele last van achtervang buiten werktijd zo laag mogelijk te houden. Dergelijke inzet wordt altijd gecompenseerd volgens vooraf vastgestelde afspraken.

Je vindt het leuk om heel breed ingezet te worden en mee te denken met de verschillende stakeholders om nieuwe services vorm te geven, uit te rollen en na Live gaan te monitoren en te bewaken. Hierbij is continue verbetering van de dienstverlening en jouw input daarop zeer welkom en krijg je de ruimte om hier gezamenlijk of zelfstandig invulling aan te geven met de juiste support en coaching van je collega’s.

About you

Je hebt een MBO+ werk- en denkniveau met een sterke affiniteit met elektrotechniek, telematica en of ICT. Procesmatig werken in zowel opzet als uitvoering met financieel inzicht is van groot belang, waarbij je zowel het klantbelang als interne Thales belangen goed kunt afwegen. Je hebt ITIL en VCA kennis en weet dit toe te passen en over te dragen. Kennis en kunde voor wat betreft Service tooling (ServiceNow) als ook bedrijfstooling (Oracle ERP) zijn een grote pre.

Je bent een teamspeler binnen een zelfstandig en zelfsturend team. Je bent oplossingsgericht, verantwoordelijk en zorgt voor een nette administratieve afhandeling. Hierbij begrijp je dat nauwkeurigheid en kwaliteit belangrijker is dan snelheid en dat je ten alle tijden de klantbeleving in het vizier houdt. Je vindt het leuk om naast je operationele taken ook nieuwe services en processen mede in te richten en te implementeren.

Goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels is een vereiste voor een goede uitvoering van het werk. Rijbewijs B en ITIL certificering zijn een pre. En aangezien we in een hoog secure omgeving werken voor zowel civiele als defensie klanten is het succesvol doorlopen van een MIVD-B screening een vereiste.

Thales Offers

 • een interessante bij voorkeur voltijd baan binnen een leuk team in een internationale high tech omgeving;
 • ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief;
 • een open en flexibele werkomgeving waarbij een goede work- life balance belangrijk is;
 • goede arbeidsvoorwaarden, met onder andere 40 vakantiedagen per jaar.

Interested?

Direct solliciteren? Klik dan op de button "Online solliciteren" hieronder en gebruik je persoonlijke account om je interesse aan ons kenbaar te maken. 

At Thales we provide CAREERS and not only jobs. With Thales employing 80,000 employees in 68 countries our mobility policy enables thousands of employees each year to develop their careers at home and abroad, in their existing areas of expertise or by branching out into new fields. Together we believe that embracing flexibility is a smarter way of working. Great journeys start here, apply now!


< Terug naar zoekresultaat

OVER ONZE LOCATIE

Huizen, Netherlands