Skip Navigation

Carrières bij Thales

BEKIJK ONZE VACATURES, GEBRUIK SPECIFIEKE ZOEKOPTIES EN VIND DE PERFECTE MATCH.

Menu
Down

System Test Engineer

Job ID R0093037 Publicatiedatum 25/03/2020 Lieu: Hengelo, Overijssel, Netherlands
Full time, Contract voor onbepaalde tijd
In fast changing markets, customers worldwide rely on Thales. Thales is a business where brilliant people from all over the world come together to share ideas and inspire each other. In aerospace, transportation, defence, security and space, our architects design innovative solutions that make our tomorrow's possible.

About us

Met 80.000 talenten in 68 landen  zijn we een van de grootste hightech-werkgevers op het gebied van safety en security. In Nederland , waar 2000 medewerkers werkzaam zijn, hebben we vestigingen in vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor). Samen met een uitgebreid ecosysteem van kennispartners, klanten en leveranciers werken we aan radars voor zeeschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor landstrijdkrachten, cryogene koeloplossingen en onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft).


Binnen cluster Naval Engineering is de afdeling Applications onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Combat & Information Management Systemen voor marineschepen en de integratie hiervan met sensor- en wapensystemen. Deze complexe systemen bevatten geavanceerde oplossingen op het gebied van informatieverwerking, informatiemanagement, gebruikersinteractie en sensor- en wapenaansturing. Onze software biedt daarmee essentiële ondersteuning voor missies variërend van piraterijbestrijding tot verdediging tegen langeafstandsraketten.


Voor ons hoofdkantoor in Hengelo zijn we op zoek naar een:

System Test Engineer

met een passie voor het testen van complexe software componenten en het integreren tot een Combat Management Systeem

About the job

Als system test engineer werk je in een multidisciplinair team die verantwoordelijk is voor het geven van een kwaliteitsadvies van alle software producten die tezamen het hart vormen van het Combat Management Systeem. De nadruk ligt op functionele testen en systeem integratie. Uiteraard worden de non-functionals niet uit het oog verloren. Belangrijk onderdeel is het beoordelen van systeem specificaties door middel van het schrijven, ontwerpen en uitvoeren van de testactiviteiten waarmee de kwaliteit bepaalt kan worden en waarmee de klant overtuigd kan worden. Je inbreng van operationele domein kennis is van belang. Er is daar dan ook alle tijd en ruimte voor deze op te doen. Het team werkt volgens de Agile/SCRUM methode en daar weet de test engineer zijn weg goed in te vinden.

De system test engineer heeft affiniteit met software ontwikkeling en is dan ook gesprekspartner van de ontwikkelaars. Tevens heeft de system test engineer basis kennis van testmethodieken en methodes. Test automation, continious integration en exploratory testen zijn dan ook geen onbekende test activiteiten voor je. Mede hierdoor is technische kennis onontbeerlijk in deze functie. Kennis van één of meerdere programmeer talen, linux en netwerken behoren dan ook tot de technische skills evenals de kennis van tooling voor software ontwikkeling.

About you

Je bent een getalenteerde System Test Engineer met een achtergrond in Software of Test engineering, passie voor het testen van complexe software componenten en het integreren tot een Combat Management Systeem. Met je analytische houding weet je hoe je fouten moet opsporen en samen met de ontwikkelteams analyseer je deze problemen. Je bent recent afgestudeerd of hebt enkele jaren werkervaring.

Enkele persoonlijke competenties die je bij jezelf herkent

 • Ordentelijk en correctheid in je manier van werken
 • Flexibel in je aanpak
 • Stressbestendig en weet om te gaan met milestones
 • Teamplayer
 • Leergierig en nieuwsgierig
 • Effectief, helder en duidelijk in je communicatie. Je weet jezelf goed te presenteren in zowel woord als geschrift.
 • Gedreven in je vakgebied en houd deze dan ook bij middels vakliteratuur en je eigen netwerk van collega’s.

Wat neem je als bagage mee

 • Tmap/ISTQB certificaat, of bereid deze te halen
 • Kennis van één of meerdere programmeer talen, JAVA is pré
 • Kennis van Linux en netwerken
 • Kennis van software ontwikkelomgeving, Maven/Gradle, Nexus, GIT/SVN, Jenkins
 • Ervaring met Agile/SCRUM

Thales offers…

 • een interessante baan binnen een leuk team in een internationale high tech omgeving;
 • ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief;
 • de mogelijkheid om te groeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld op technisch-/management-/commercieel- of internationaal vlak;
 • een open en flexibele werkomgeving waarbij een goede work life balance belangrijk is;
 • een fijne werkplek in ‘Het beste gebouw van Nederland’ (Public’s ChoiceAward 2015) met onze eigen Starbucks corner;
 • goede arbeidsvoorwaarden, met onder andere 40 vakantiedagen per jaar.

Interested?
Direct solliciteren? Gebruik dan je eigen, persoonlijke profiel om jouw interesse aan ons kenbaar te maken en kies voor ‘Apply now’.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

At Thales we provide CAREERS and not only jobs. With Thales employing 80,000 employees in 68 countries our mobility policy enables thousands of employees each year to develop their careers at home and abroad, in their existing areas of expertise or by branching out into new fields. Together we believe that embracing flexibility is a smarter way of working. Great journeys start here, apply now!


< Terug naar zoekresultaat

OVER ONZE LOCATIE

Hengelo,

Vergroot je kansen, blijf op de hoogte van nieuwe banen!

Geïnteresseerd inZoek op categorie en kies er één uit de lijst suggesties. Zoek op plaats en kies er één uit de lijst suggesties. Tenslotte klikt u op "Toevoegen" om uw bericht over nieuwe banen aan te maken.