Skip Navigation

Carrières bij Thales

BEKIJK ONZE VACATURES, GEBRUIK SPECIFIEKE ZOEKOPTIES EN VIND DE PERFECTE MATCH.

Menu
Down

System Engineer Cybersecurity

Job ID R0087681 Publicatiedatum 07/02/2020 Lieu: Hengelo, Overijssel, Netherlands
Full time, Contract voor onbepaalde tijd
In fast changing markets, customers worldwide rely on Thales. Thales is a business where brilliant people from all over the world come together to share ideas and inspire each other. In aerospace, transportation, defence, security and space, our architects design innovative solutions that make our tomorrow's possible.

About us

‘The people we all rely on to make the world go round – they rely on Thales’. In een wereld die steeds sneller, meer onvoorspelbaar en vol mogelijkheden is, komen ze bij ons met grote ambities: om jouw leven beter en veiliger te maken. Onze medewerkers, die een uniek gevarieerd geheel vormen van expertise, talenten en culturen, ontwikkelen en leveren buitengewone hightechoplossingen. Van de 68.000 talenten in 54 landen zijn er 2.000 werkzaam in Nederland. We zijn een van de grootste hightech-werkgevers op het gebied van veiligheid en bescherming.

We helpen onze klanten om slimmer te denken en sneller te handelen op het gebied van transport, defensie, ruimtevaart, luchtvaarttechniek en cyberspace, om een steeds grotere complexiteit en daarbij onderweg elk beslissend moment te beheersen. We spelen dan ook een leidende rol in de digitale transformatie, waarbij we ons focussen op kunstmatige intelligentie, big data & data-analyse, connectiviteit, mobiliteit en het ‘internet of things’ en cybersecurity.

In Nederland hebben we vestigingen in vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor). Samen met een uitgebreid ecosysteem van kennispartners, klanten en leveranciers werken we aan radars voor zeeschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor landstrijdkrachten, cryogene koeloplossingen, onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft) en onderzoek & ontwikkeling voor serious gaming (in samenwerking met de Universiteit Twente).

Op het hoofdkantoor in Hengelo is de afdeling System Engineering verantwoordelijk voor het ontwerp van nieuwe producten en services, en voor het aansturen van de software- en hardware-ontwikkeling. Binnen deze afdeling zorgt het team Specialty Engineering voor de specificatie, analyse en het ontwerp van de systeemaspecten cybersecurity, safety, reliability, maintainability, diagnostics, data analytics en EMC.


Voor ons hoofdkantoor in Hengelo zijn we binnen dat team op zoek naar een:

System Engineer Cybersecurity

About the job

De geavanceerde radar- en combat-managementsystemen die ontwikkeld worden bij Thales worden steeds intelligenter en complexer. Ze bestaan voor een groot gedeelte uit hardware- en softwarecomponenten die met elkaar communiceren. De system engineer cybersecurity heeft de belangrijke taak om de veiligheidsrisico’s van onze producten tot een minimum te beperken door het toepassen van “security by design” principes.

De toepassing van cybersecurity in productontwikkeling zoals bij Thales geschiedt verschilt wel van de reguliere “IT security”. Basisprincipes en bouwblokken zijn voor een groot deel gelijk, maar er zijn ook verschillen. Binnen een product-ontwikkelorganisatie gaan de cyberwerkzaamheden gelijk op met allerlei andere engineering werkzaamheden: analyseren van klanteneisen, vaststellen van systeemeisen en -architectuur, identificeren en specificeren van deelsystemen in hardware en software, uitwerken van infrastructuur en softwareontwerp, integratie van opgeleverde deelsystemen en verificatie op allerlei niveaus. Dat houdt in dat je als specialist onderdeel bent van een groot en multidisciplinair team dat samen de klus moet klaren. Als system engineer ben je bekend met system engineering basisprincipes zoals die toegepast worden in een ontwikkelorganisatie voor technisch complexe producten.

Tijdens de aanbiedingsfase houd je je bezig met het analyseren van klanteneisen op het gebied van cybersecurity en kom je middels een risico- en haalbaarheidsanalyse tot systeemeisen voor het te leveren systeem. In de vroege ontwikkelingsfase van het systeem voer je de securityrisicoanalyse uit, waarbij je o.a. de geschikte security controls identificeert die gedurende het ontwikkeltraject verder uitgewerkt gaan worden. Je werkt nauw samen met de overige projectleden en soms ook direct met de klant.

Jouw kennis en inzicht op het gebied van cybersecurity is door je ervaring goed ontwikkeld. Samen met de andere cybersecurity specialisten houd je de kennis van het vakgebied bij, vul je elkaar aan en houd je elkaar scherp.

About you

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die:

 • een afgeronde WO of HBO opleiding in een technische richting heeft;
 • bekend is met system engineering principes;
 • bij voorkeur enkele jaren ervaring heeft in het specificeren van cybersecurity oplossingen;
 • goede analytische en conceptuele vaardigheden heeft;
 • communicatief vaardig en initiatiefrijk is en makkelijk met verschillende mensen praat;
 • een teamspeler is en het leuk vindt om te werken in multidisciplinaire teams;
 • een goede beheersing heeft van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.


  Daarnaast wegen de volgende kwalificaties positief mee in de selectie:

 • in bezit van CISSP certificaat;
 • gewerkt hebben in een organisatie waarin complexe technische producten worden ontwikkeld;
 • bekendheid met accreditatie;
 • goede beheersing van de Duitse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Thales offers…

 • een interessante baan binnen een leuk team in een internationale high tech omgeving;
 • ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief;
 • de mogelijkheid om te groeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld op technisch-/management-/commercieel- of internationaal vlak;
 • een open en flexibele werkomgeving waarbij een goede work life balance belangrijk is;
 • een fijne werkplek in ‘Het beste gebouw van Nederland’ (Public’s ChoiceAward 2015) met onze eigen Starbucks corner;
 • goede arbeidsvoorwaarden, met onder andere 40 vakantiedagen per jaar.

Interested?

 Gebruik dan je eigen, persoonlijke profiel om jouw interesse aan ons kenbaar te maken en kies voor ‘Apply now’.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedu

At Thales we provide CAREERS and not only jobs. With Thales employing 80,000 employees in 68 countries our mobility policy enables thousands of employees each year to develop their careers at home and abroad, in their existing areas of expertise or by branching out into new fields. Together we believe that embracing flexibility is a smarter way of working. Great journeys start here, apply now!


< Terug naar zoekresultaat

OVER ONZE LOCATIE

Hengelo,

Vergroot je kansen, blijf op de hoogte van nieuwe banen!

Geïnteresseerd inZoek op categorie en kies er één uit de lijst suggesties. Zoek op plaats en kies er één uit de lijst suggesties. Tenslotte klikt u op "Toevoegen" om uw bericht over nieuwe banen aan te maken.