Skip Navigation

Carrières bij Thales

BEKIJK ONZE VACATURES, GEBRUIK SPECIFIEKE ZOEKOPTIES EN VIND DE PERFECTE MATCH.

Menu
Down

Configuratie Controller

Job ID R0093333 Publicatiedatum 13/05/2020 Lieu: Hengelo, Overijssel, Netherlands
Full time, Contract voor onbepaalde tijd
In fast changing markets, customers worldwide rely on Thales. Thales is a business where brilliant people from all over the world come together to share ideas and inspire each other. In aerospace, transportation, defence, security and space, our architects design innovative solutions that make our tomorrow's possible.

About us

‘The people we all rely on to make the world go round – they rely on Thales’. In een wereld die steeds sneller, meer onvoorspelbaar en vol mogelijkheden is, komen ze bij ons met grote ambities: om jouw leven beter en veiliger te maken. Onze medewerkers, die een uniek gevarieerd geheel vormen van expertise, talenten en culturen, ontwikkelen en leveren buitengewone hightechoplossingen. Van de 68.000 talenten in 54 landen zijn er 2000 werkzaam in Nederland. We zijn een van de grootste hightech-werkgevers op het gebied van veiligheid en bescherming.

We helpen onze klanten om slimmer te denken en sneller te handelen op het gebied van transport, defensie, ruimtevaart, luchtvaarttechniek en cyberspace, om een steeds grotere complexiteit en daarbij onderweg elk beslissend moment te beheersen. We spelen dan ook een leidende rol in de digitale transformatie, waarbij we ons focussen op kunstmatige intelligentie, big data & data-analyse, connectiviteit, mobiliteit en het ‘internet of things’ en cybersecurity.

In Nederland hebben we vestigingen in vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor). Samen met een uitgebreid ecosysteem van kennispartners, klanten en leveranciers werken we aan radars voor zeeschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor landstrijdkrachten, cryogene koeloplossingen, onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft) en onderzoek & ontwikkeling voor serious gaming (in samenwerking met de Universiteit Twente).


De Business Unit Naval is een internationale speler in de marinemarkt, en gesitueerd in Hengelo. Binnen Naval is het Cluster Support verantwoordelijk voor de ondersteuning van primaire processen zoals de ontwikkeling van producten en de uitlevering van systemen in klantprojecten. Ter versterking van onze support activiteiten op het gebied van Configuratie & Data Management, zijn we op zoek naar een:

CONFIGURATIE CONTROLLER

About the job

De kern van de functie is het vastleggen en vrijgeven van systeem/product informatie gedurende de gehele lifecycle, een kritisch proces voor het Product Lifecycle Management (PLM). Het bewaken van de integriteit van data in onze systemen staat hierbij centraal. De aansturing wordt verzorgd door de Configuratie Manager, waarmee in de praktijk een intensieve samenwerking bestaat.

Jouw week als Configuration Controller is erg gevarieerd. Je hebt contact met verschillende collega’s door de hele organisatie, omdat het vanuit jouw rol essentieel is dat de gevraagde support daadwerkelijk en naar tevredenheid wordt geleverd. Samen met Configuratie Managers ga je in overleg over de invulling van de configuratie en beheer taken die je vervolgens uitvoert in onze systemen en PLM tooling. Andere typische werkzaamheden zijn: het maken van overzichten, doorvoeren van wijzigingen en afhandelen van document leveringen naar klanten of leveranciers. Er is daarnaast veel ruimte om trainingen te volgen en het werken aan verbeteracties wordt gestimuleerd.

De belangrijkste taken zijn:

 • Aanleggen van configuratie baselines;
 • Afhandelen en beheer van goedgekeurde wijzigingen in onze systemen;
 • Verzorgen van document leveringen naar klanten en leveranciers;
 • Produceren van configuratie overzichten;
 • Afwikkelen van technische data die obsolete/als vervallen is verklaard;
 • Support bieden aan Configuratie Managers van complexe danwel grote systeem uitlever projecten.
 • Bijdragen aan verbeteracties.

About you

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die:

 • een voltooide MBO of HBO opleiding in bezit heeft (bij voorkeur Technische studie richting) of op dit niveau acteert;
 • ervaring heeft met CM/PLM processen of tools;
 • affiniteit heeft met engineering vakgebieden (bijvoorbeeld: hardware/ software/ testing/ service engineering);
 • gemotiveerd is om gestructureerd te werken en het belang hiervan over weet te brengen op anderen
 • pro-actieve houding toont;
 • de Nederlandse & Engelse taal beheerst, zowel mondeling als schriftelijk;
 • de potentie en ambitie heeft om door te groeien naar de functie van Configuratie Manager.

Thales offers…

 • een interessante baan binnen een leuk team in een internationale high tech omgeving;
 • ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief;
 • de mogelijkheid om te groeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld op technisch-/management-/commercieel- of internationaal vlak;
 • een open en flexibele werkomgeving waarbij een goede work life balance belangrijk is;
 • een fijne werkplek in ‘Het beste gebouw van Nederland’ (Public’s ChoiceAward 2015) met onze eigen Starbucks corner;
 • goede arbeidsvoorwaarden, met onder andere 40 vakantiedagen per jaar.

Interested?

Direct solliciteren? Gebruik dan je eigen, persoonlijke profiel om jouw interesse aan ons kenbaar te maken en kies voor ‘Apply now’.

At Thales we provide CAREERS and not only jobs. With Thales employing 80,000 employees in 68 countries our mobility policy enables thousands of employees each year to develop their careers at home and abroad, in their existing areas of expertise or by branching out into new fields. Together we believe that embracing flexibility is a smarter way of working. Great journeys start here, apply now!


< Terug naar zoekresultaat

OVER ONZE LOCATIE

Hengelo,

Vergroot je kansen, blijf op de hoogte van nieuwe banen!

Geïnteresseerd inZoek op categorie en kies er één uit de lijst suggesties. Zoek op plaats en kies er één uit de lijst suggesties. Tenslotte klikt u op "Toevoegen" om uw bericht over nieuwe banen aan te maken.